Linsen communicatie

Trainingen infographics en filmen

Groene band

Zwarte Band

Communiceren met beelden is onvermijdelijk nu internet er is. Vooral voor communicatie-, marketing- en projectmanagers. Maar de meesten hebben dat niet geleerd in hun opleiding. Daarom doen ze er nog niet veel mee. Daar komt de drukte van je communicatietaken nog bij. Toch, je weet, het moet er een keer van komen. Dit is je kans.

Communicatie en marketing zijn dè disciplines die de regie moeten voeren over de visuele communicatie.

In onze workshops leren we je dat. We maken jou en je mensen vertrouwd met effectief visueel communiceren.

Leer communiceren met beelden

Je wordt de regisseur van effectieve visuele boodschappen. We leren je om vanuit een communicatiestrategie concepten te maken voor infographics met het juiste effect. Dat doen we ook in de workshop Filmen met je telefoon.  Je leer dan effectieve verzorgde filmpjes te maken voor de website of social media.

Onze methode kun je ook gebruiken om effectieve animaties en andere communicatiemiddelen te (laten) maken.

Je leert:

 • Wat de mogelijkheden zijn
 • hoe het proces in elkaar zit
 • hoe je dat zelf kunt doen
 • hoe je anderen brieft en regisseert als je het door hen laat doen
 • hoe jouw infographic afgestemd is op je collega’s
 • hoe je het juiste effect krijgt op je doelgroep
 • hoe je de verwachtingen managet
 • hoe je planning en budget in de hand houdt

Naarmate je meer ervaring opdoet ben je beter toegerust om effectief te communiceren met beelden.

In onze eendaagseworkshop Infographics: inspiratie, basics en briefen zie je de vele mogelijkheden van infographics en je leert briefen. Deze cursus duurt een dag en kost € 99 ex btw.

Deze cursus geven we ook in company tegen vergoeding.

Bel me en vertel me meer

Daarna kun je eendaagseworkshop Infographics maken: visualiseren en testen volgen. Of je kunt onder begeleiding effectieve concepten maken in ons begeleidingstraject.

Blogs
 • Hilarisch: Hoe je met beeldtaal over grenzen gaat - video (12:42)

  Hilarisch toont Christoph Niemann hoe je met slimme beeldtaal over taalgrenzen heen gaat en emoties oproept waar anders veel tekst voor nodig is. Genieten.

  Lees Meer...

 • Visual consultancy: de helft van het effect van een infographic schuilt in het maakproces

  Als wij een infographic van een proces maken dan boeken we de helft van het effect al in het maakproces. Leemtes en fouten worden duidelijk terwijl terwijl we het de infographic maken. Verbeelden dwingt tot precieze afstemming in de organisatie waardoor er een breed gedragen eenheidsbeeld ontstaat.

  Lees Meer...

 • 7 valkuilen als je een infographic maakt

  Je werkt in een grote organisatie en gelooft in visueel communiceren. Nu heb je voor het eerst een infographic laten maken, maar jee, die levert niet op wat je er van had verwacht. Hoe kan dat nou? Wat ging er verkeerd? Ja, het komt veel voor dat mensen bij het maken van een infographic in 1 of meer van de volgende 7 valkuilen donderen.

  Lees Meer...

 • Hoe maak je een infographic?

  ‘Hoe maak je een infographic?’ vragen mensen mij vaak. Een betere vraag zou zijn: ‘Hoe maak je een effectieve infographic?’, want dat is een groot verschil. Je wilt er tenslotte iets mee bereiken. We hebben de stappen op een rijtje gezet. En er een infographic van gemaakt. Download hem hieronder.

  Lees Meer...

Maak nu een afspraak:     Contact